Hoofdcontent

Hoe werkt Kies je Sport & Kunst?

Kies je Sport & Kunst is een platform van Eindhoven Sport en Cultuur Eindhoven. Als inwoner van Eindhoven kun je op via platform kennis maken met sportieve en culturele aanbieders. Voordeel is dat je mee kan doen met allerlei activiteiten zonder eerst lid te worden bij een aanbieder. Zo maak je niet alleen kennis met een nieuwe sport of creatieve activiteit, maar ook met de aanbieder. 

Hoe vind ik sportieve of culturele activiteiten?

Op Kies je Sport & Kunst vind je activiteiten voor Eindhovenaren vanaf 4 jaar. Je kunt activiteiten kiezen door te klikken op een doelgroep (kinderen, jongeren, volwassenen, 55+). Daarnaast kun je ook gebruik maken van de filters om sportieve of culturele activiteiten te vinden die bij jou passen. Zoek je liever op aanbieders die in jouw wijk zitten? Gebruik dan de sociale kaart.

Hoe werkt het voor kinderen?

Alle sportieve en culture activiteiten zijn te vinden op het platform kiesjesport&kunst.nl. Daarnaast wordt er jaarlijks in september een boekje met alle activiteiten uitgedeeld op alle scholen in Eindhoven. Ouders maken een account aan en schrijven hun kind via het platform in voor activiteiten. De activiteiten zijn gratis of met een kleine bijdrage. Als je je kind hebt ingeschreven, gaan aanbieders ervan uit dat jouw kind meedoet. Voor vragen over de activiteit, neem je rechtstreeks met de aanbieder contact op. De contactgegevens staan bij de activiteit in het boekje of op hetde platform. 

Hoe werkt het voor jongeren?

Op het platform staan voor jongeren zowel sportieve als culturele activiteiten. Er kan ingeschreven worden op één of meerdere kennismakingsactiviteit(en). Hiervoor is (vanaf september 2024) geen account nodig. De activiteiten zijn gratis of met een kleine bijdrage. Voor vragen over de activiteit, neem je rechtstreeks met de aanbieder contact op. De contactgegevens staan bij de activiteit op het platform. 

Hoe werkt het voor volwassenen?

Op het platform zijn er ook voor volwassenen sportieve activiteiten te vinden. Er kan ingeschreven worden op één of meerdere kennismakingsactiviteit(en). Hiervoor is geen account nodig. De activiteiten zijn gratis of met een kleine bijdrage.  Voor vragen over de activiteit, neem je rechtstreeks met de aanbieder contact op. De contactgegevens staan bij de activiteit op het platform.

Hoe werkt het voor 55+?

Voor 55-plussers hebben we een gevarieerd sportief aanbod op het platform. Jaarlijks wordt ook het boekje voor deze doelgroep uitgedeeld en kan je deze aanvragen per e-mail. Bij veel activiteiten meld je, je aan voor de activiteit en stem je met de aanbieder de definitieve datum af voor deelname. De eerste activiteit is gratis, daarna betaal je contributie. Voor vragen over de activiteit of de kosten, neem je rechtstreeks met de aanbieder contact op. De contactgegevens staan bij de activiteit in het boekje of op de het platform. 

 

Meer weten over het project Kies je Sport en Kunst? Neem contact met ons op!