Hoofdcontent

Veelgestelde vragen voor aanbieders

Kies je Sport & Kunst is een platform van Eindhoven Sport & Cultuur Eindhoven. Eindhovenaren vanaf 4 jaar kunnen zich vrijblijvend aanmelden kennismakingsaanbod van sport- en cultuuraanbieders voor het platform. Aanbieders voeren, na het aanmaken van een account, eenvoudig hun in voor verschillende doelgroepen (genaamd projecten). Aan de hand van een login kan het aanbod op elk moment aangepast worden en inschrijvingen in de gaten houden. Met de profielpagina kan de aanbieder zichzelf voorstellen aan de inwoners. Aanbieders zijn zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van aanbod, de inhoud en beeldmateriaal.

Accountbeheer & aanbod toevoegen

Voor welke doelgroepen kan ik sport- en cultureel aanbod delen op het platform?

Platform gericht op alle leeftijdsgroepen vanaf 4 jaar. Bij sportactiviteiten kun je aanbod delen voor 4 verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, volwassenen en 55+. Bij cultuuractiviteiten kunnen alleen bij de doelgroep kinderen en jongeren activiteiten worden gedeeld. 
 
Tips voor het online plaatsen van een activiteit  
Een aansprekende foto en enthousiaste tekst zijn belangrijk voor inwoners. Een juiste foto zorgt ervoor dat de deelnemer zichzelf kan herkennen in de activiteit. En een inhoudelijk sterke tekst zorgt ervoor dat een deelnemer goed kan inschatten of de activiteit past bij de wensen.  
 
Hoe werkt de kopieerfunctie om oude activiteiten te hergebruiken?  
In het aanbiederbeheer onder de button Activiteitenoverzicht, zie je alle activiteiten die zijn toegevoegd. Kies de activiteit die gekopieerd mag worden. Er komen een aantal opties in beeld, vervolgens klik je op kopiëren. Je kiest nu voor welk project (dus doelgroep) je de activiteit wil maken en alle gegevens uit de activiteit worden automatisch ingevuld. Let erop dat je nog wel even alle gegevens en teksten van de activiteit controleert. Daarna kun je de activiteit opslaan en is de aangepaste gekopieerde activiteit terug te zien in het activiteitenoverzicht. 
 
Waarom is het handig om mijn profielpagina in te vullen?  
Met deze profielpagina heb je als aanbieder de mogelijkheid om jouw club te presenteren. Ook als je geen openstaande activiteiten hebt. Door de profielpagina krijgen inwoners een completer beeld van jouw club. Er is ook plek voor leuke foto’s en voor links naar jullie website- en social media kanalen. Een overzicht van alle aanbieders bekijk je op de social kaart
 
Hoe werkt het invullen van de profielpagina?  
Log in op kiesjesport&kunst.nl en klik op de button ‘Gegevens organisatie’ (bij aanbiederbeheer). Onder het kopje ‘Presenteer jouw organisatie’ heb je de mogelijkheid om tekst, linkjes naar website/social media en foto’s toe te voegen.

Spelregels

Wanneer mag ik sport- en beweegaanbod aanmelden?  
Jouw club is gevestigd in Eindhoven of de activiteiten die jij organiseert vinden plaats in Eindhoven (Strijp, Gestel, Stratum, Meerhoven, Tongelre, Woensel of Centrum). Je kunt op ieder moment in het jaar aanbod toevoegen of aanpassen. In mei bieden we alle aanbieders de mogelijkheid om aanbod voor het nieuwe seizoen en de boekjes voor kinderen en 55-plussers te delen.  
 
Hoe werkt het met activiteiten waarvoor deelnemers moeten betalen? 
Op het platform kun je zelf kiezen om gratis activiteiten toe te voegen of dat je er een vergoeding voor vraagt. Wanneer je kiest voor een activiteit met kosten voor de deelnemer, krijg je jouw inkomsten in juli en januari uitgekeerd door Cultuur- & Sportstimulering Nederland. 

Communicatie & promotie

Hoe kan ik mijn aanbod op het platform promoten?  
Wanneer je jouw profielpagina hebt ingevuld, kan iedereen via een directe link de activiteiten van jullie club zien. Je kunt deze link overal gebruiken ter promotie van jouw eigen aanbod. Deel de link dus op jullie eigen website en/of social media.  
 
Kan ik aansluiten bij campagnes vanuit Eindhoven Sport?  
Eindhoven Sport promoot Kies je Sport & Kunst het hele jaar door. Er zijn verschillende momenten waarin wij een bepaalde doelgroep of het hele platform uitlichten, zoals in september bij de start van het nieuwe sportseizoen. Via de nieuwsbrieven en e-mail en informeren we jou wanneer we een campagne opzetten.  
 
Kan ik aansluiten bij projecten en evenementen vanuit Eindhoven Sport?  
Vanuit team Sportregie van Eindhoven Sport lopen er verschillende projecten voor alle doelgroepen. Neem contact op met een sportregisseur om je interesse kenbaar te maken of meld je aan wanneer we via de nieuwsbrieven communiceren over projecten en evenementen zoals Koningsspelen en het Eindhoven Sport Festival.